Aktuelt

Rundskriv nr. 3 - 2010

Pelletsanlegget

Pelletsanlegget er installert i kjelleren i det nye tilbygget på fyrhuset.  Borettslaget tok over pelletsanlegget fra entreprenøren i november.  Det har vært i drift siden 1. november og har fungert meget bra.  Det var flott at vi fikk satt pelletskjelen i drift før den kalde perioden vi er inne i nå. Strøm, fjernvarme og oljeprisene er høye når det er kaldt. For november var prisene for fyringsalternativene (inkludert alle avgifter):

Fyringsalternativ

Pris (øre/kWt) inkl. mva

Strøm

85.3

Fjernvarme

87.3

Olje

78.0

Pellets

55.0*

 

*I prisen for pelletsfyring er investeringskostnadene i forbindelse med kjøp av pelletskjelen inkludert. 

Det fremgår tydelig hvor mye billigere fyring med pellets er i forhold til de andre fyrings-alternativene.  Tidligere beregninger viser at utgiftene til fyring blir ca. 25% lavere pr. år sammenlignet med tiden da vi fyrte med olje. 

Radiatorene

Vinteren er kommet tidlig i år og fyringssesongen har startet for fullt.  Styret vil derfor minne andelseierne om at radiatorer kan fryse i stykker når kulda kommer. Dersom dere har et vindu åpent rett over en radiator, bør dere legge noe over radiatoren. Husk at det står vann i en radiator selv om den er avstengt. Gardiner som dekker radiatorene forsterker kuldevirkningen og er bannlyst! Dersom en radiator sprekker, kan det også bli store lekkasjer som skader din egen leilighet og eventuelt leilighetene under. Alle slike reparasjoner og utskiftinger er den enkelte andelseiers ansvar, så en forsømmelse kan bli kostbar. 

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Med vennlig hilsen

fra styret

Printvennlig versjon